VÍZSZERELÉS, GÁZSZERELÉS, FŰTÉSSZERELÉS, VILLANYSZERELÉS BUDAPEST ÉS KÖRNYÉKE HÉTVÉGÉN IS TEL: +3630-869-3282 +3670-624-4538

A vízvezeték leggyakoribb problémái – megelőzés és tennivalók

/, Vízszerelés/A vízvezeték leggyakoribb problémái – megelőzés és tennivalók

A vízvezeték leggyakoribb problémái – megelőzés és tennivalók

A vízvezeték hangos és zúgó zaja télen, amikor eleve jobban be vagyunk zárva a lakásba, igencsak zavaró probléma, nem is beszélve arról, hogy az effajta rendellenességeket orvosolni kell, mielőtt még nagyobb lesz a baj.

Ennek a zúgásnak általában valamelyik elzáró szelep, illetve a sarokcsap szeleptányérjának elkopása az oka, továbbá ha az orsó menete elkopott. A konkrétan már hallható zúgást és a furcsa rezonáló zajokat pedig a csöveken áthaladó víz felerősíti és továbbítja a csővezetékek szövevényének további  távolabbi pontjaiba is.

Jó hír a családi házban élőknek: sokkal könnyebb megtalálni a baj forrását, mint egy nagy társasházban. A régi elzáró szerelvényeket, melyek a zajokat okozzák, érdemes mielőbb cseréltetni vízvezeték szerelővel, mert ez a folyamatos rezonancia végső esetben a csőhálózat részeinek sérülését is okozhatja.

További gyakori vízvezeték szerelési munkálatok sorába tartozik a vízszivárgás és a csőtörés, melyekkel szinte már mindenki találkozott legalább egyszer élete folyamán és főleg a lakást elárasztó csőtörésből senki sem kér ismétlést… Mindkettőnek sok fajtája létezik, ezért javításukra is legalább ennyi megoldás van.

A vízvezeték szerelők egybehangzóan azt vallják, hogy legfontosabb a megelőzés!

Csőtörésnél a megelőzés 2 dolgot jelent: a vízvezeték rendszer kiépítésénél minőségi alapanyagokat vásárolunk, ne ezen spóroljunk, továbbá megbízható, hozzáértő szakember végzi a munkát.

Ház vásárlásakor pedig nézessük át alaposan a meglévő csőrendszer hálózatot, ha szükséges, akkor újíttassuk fel a biztonságos használathoz. Mindezt, ahogy hangsúlyoztuk is: semmiképp ne olcsó anyagokkal és ismerős, csak némileg gyakorlott vízvezeték szerelővel végeztessük a költséghatékonyságra hivatkozva.

Amennyiben a vízvezetéke télen befagyott de még nem repedt szét ne késlekedjen hívjon szakembert, aki kiolvasztja. Ha pedig már szétfagyott a cső, szintén szakember kell a cső cseréjéhez.

Mindennemű vízzel kapcsolatos problémánál készséggel segítünk! Lehet szó csapról, vízszivárgásról, wc tartályról, csaptelepről vagy bármiről, ami a vizesblokk területén létezhet.

Vízvezeték szerelő Gyorsszerviz

+0630-869-3282 és +3670-624-4538

vagy Kérjen díjmentes ajánlatot!

 

2021-03-10T14:15:15+00:00március 2nd, 2021|Categories: Egyéb kategória, Vízszerelés|