VÍZSZERELÉS, GÁZSZERELÉS, FŰTÉSSZERELÉS, VILLANYSZERELÉS BUDAPEST ÉS KÖRNYÉKE HÉTVÉGÉN IS TEL: +3630-869-3282 +3670-624-4538

Befagyott vízvezeték – mit tegyünk?

/, Vízszerelés/Befagyott vízvezeték – mit tegyünk?

Befagyott vízvezeték – mit tegyünk?

Befagyott vízvezeték – mit tegyünk?

A befagyott vízvezeték télen az egyik rémálmunk lehet! Ez abban az esetben fordulhat elő, amikor a vízvezeték csövek nincsenek elég mélyen lesüllyesztve a földbe, illetve ha a szabadon lévő csőrész nincs kellő mértékben leszigetelve a téli fagyok ellen.

Amennyiben tudjuk, hogy a vízvezeték nem helyezkedik el megfelelő mélységben, úgy a nyári időszakra célszerű a mélyebbre ásást időzíteni, hiszen ősszel, télen és tavasszal a nagyobb mértékű csapadék és a fagyos föld miatt nehezebben végezhetőek el az ezzel kapcsolatos földmunkák. A szabadon és téli védelem nélkül hagyott csövek szigetelését pedig szigetelőanyagtól függően az év bármely szakában elvégeztethetjük egy hozzáértő és megbízható vízvezeték szerelő szakember segítségével.

Ha a mindennapi rohanás közben  nem vigyáztunk, akkor a hosszú és hideg telek alkalmával bizony befagyhat a vízvezetékünk. De szerencsére ez általában csak a váratlan és igen nagy hidegek alkalmával szokott előfordulni.

Amennyiben szerencsénk van, a fagydugó még nem fejtette ki hatalmas romboló hatását és nem okozott csőrepedést, illetve csőtörést. A fagydugó azt a folyamatot jelenti, ahol a megfagyó, azután kitáguló víz csúnya károkat képes okozni vízvezeték hálózatunkon. Azonban a még idejében észlelt befagyott vízvezetéket egy szakember gyorsan és hatékonyan képes kiolvasztani. Ezért sose késlekedjen, amikor szembesül azzal, hogy belefagyott a víz a csövekbe! Ha ilyen helyzet állt elő, hívja a szakembert!

Mindennemű vízzel kapcsolatos problémánál készséggel segítünk. Lehet szó csapról, dugulásról, wc tartályról, csaptelepről vagy bármiről, ami a vizesblokk területén létezhet.

Befagyott vízvezeték szakszerű javítása – Gyorsszerviz

+0630-869-3282 és +3670-624-4538

vagy Kérjen díjmentes ajánlatot!

 

2021-03-10T14:04:32+00:00március 2nd, 2021|Categories: Egyéb kategória, Vízszerelés|