VÍZSZERELÉS, GÁZSZERELÉS, FŰTÉSSZERELÉS, VILLANYSZERELÉS BUDAPEST ÉS KÖRNYÉKE HÉTVÉGÉN IS TEL: +3630-869-3282 +3670-624-4538

Fűtésszerelés otthon: amit megtehetünk mi is biztonságosan

/, Fűtésszerelés/Fűtésszerelés otthon: amit megtehetünk mi is biztonságosan

Fűtésszerelés otthon: amit megtehetünk mi is biztonságosan

Fűtésszerelés otthon: A távfűtéses, vagy egyedi fűtéses rendszer leggyakoribb hibája a „levegősödés” a csövekben illetve a radiátorban. Ha a radiátor egy része hideg, nem melegszik, vagy kattogó, bugyogó hangot ad, valószínűleg légteleníteni kell a rendszert. Ezt bárki házilag is elvégezheti, ha van légtelenítő a radiátoron. Ennek megnyitásával kiengedhetjük a felesleges levegőt. Amint a víz megjelenik, zárjuk el. A cirkó vagy kazánfűtéses rendszert légtelenítés után érdemes feltölteni a megfelelő nyomás értékre.

A fűtésszerelés megelőzésére a rendszert ajánlott évente egyszer szakemberrel ellenőriztetni, karbantartatni.

A gázkészülék karbantartása, a  szelepek ellenőrzése nem csak biztonságos üzemelést biztosít, de a rendszer is hatékonyabban működik, így kevesebb energiát használ! A régebbi rendszereket ötévente érdemes átmosatni, így a lerakódások távoznak a csövekből, radiátorokból. A vegyszeres öblítő szivattyúval történő átmosás a leghatékonyabb, és nem mellesleg a radiátorokat sem kell leszerelni, elég mindössze a kazánnál egy kötést megbontani, ide csatlakoztatható az öblítő szivattyú.

Léteznek olyan vegyszerek, melyek finom tömítőanyagot tartalmaznak, így az átmosás után tömíthetjük a kisebb szivárgásokat a nem, vagy nehezen hozzáférhető helyeken. A fűtésszerelés nem csak javítást, készülékcserét, beüzemelést jelent, hanem a szakember a már meglévő rendszerek optimális működésének feltételeit is segít biztosítani. Sokat spórolhat, ha ezeket a szolgáltatásokat igénybe veszi, még mielőtt meghibásodik valamelyik készülék.

A gázenergia felhasználású fűtési rendszereknek több fajtája van. A legnépszerűbb a radiátoros fűtés. A második leggyakoribb a padlófűtés, de a kettő kombinációja a leghatékonyabb, legpraktikusabb.  Viszonylag ritka a falfűtés, és a mennyezetfűtés, mindkettő a padlófűtés elvén működik, de ezeket csak különleges igények kielégítésére használják.

Ha szakembert keres, várjuk hívását:

Fűtésszerelés hétvégén is:
+0630-869-3282 és +3670-624-4538

vagy Kérjen díjmentes ajánlatot!

 

2021-03-18T14:06:57+00:00március 2nd, 2021|Categories: Egyéb kategória, Fűtésszerelés|