VÍZSZERELÉS, GÁZSZERELÉS, FŰTÉSSZERELÉS, VILLANYSZERELÉS BUDAPEST ÉS KÖRNYÉKE HÉTVÉGÉN IS TEL: +3630-869-3282 +3670-624-4538

Konvektor javítás: a leggyakoribb hibaforrások

/, Fűtésszerelés/Konvektor javítás: a leggyakoribb hibaforrások

Konvektor javítás: a leggyakoribb hibaforrások

Konvektor javítás: a leggyakoribb hibaforrások

Ezek a készülékek az esetek döntő többségében egyszerűen, viszonylag kis költségen javíthatóak. Lássuk a leggyakoribb hibákat, melyeket jobb minél előbb javíttatni biztonságunk érdekében is:

  • Égésbiztosító cseréje vált esedékessé, ha az őrláng csak a gomb folyamatos nyomva tartásával ég
  • A konvektor nem kapcsol ki-be: a beállított fokozaton valószínűleg a termosztát romlott el, ami némely típusnál csak gázszeleppel együtt cserélhető, így költséges is lehet.
  • Ha a készülékben látható vékony rézcső törött el, szintén nem kapcsol ki-be a konvektor.
  • Ha nincs szikra: tönkrement a szikráztató, vagy érintkezési probléma lehet.
  • Ha a konvektor már régi, kiégett, jobban megéri új, vagy felújított garanciális berendezést vásárolni, mivel egy új készülék árának megfelelő költséget is jelenthet az eredeti alkatrészek megvásárlása.

Másrészt hiába cserélünk ki egy-egy meghibásodott alkatrészt, hamarosan számíthatunk egy másik alkatrész cseréjére. Így- az üzemeltetésen túl – folyamatosan (rá) fizetünk régi készülékünkre.

Régi konvektor esetén azt is érdemes átgondolni, hogy egy egyszeri nagyobb beruházással mennyi energiát takaríthatunk meg – és nem utolsósorban mennyi kellemetlenségtől kíméljük meg magunkat, mely együtt jár az egyre elhasználtabb készülék használatával. Az sem elhanyagolható szempont, hogy egy új, modern készülék mennyivel esztétikusabb, kényelmesebb is.

Az elmulasztott éves karbantartás magával hozza az ennek hiányából adódó eltömődéseket, dugulásokat, az alkatrészek elöregedését is. A gazdaságos fűtésnek részét képezi a folyamatos karbantartás.

Ha fűtésszerelő szakemberre van szükség:

Fűtésszerelés hétvégén is:
+0630-869-3282 és +3670-624-4538

vagy Kérjen díjmentes ajánlatot!

 

2021-03-18T13:29:30+00:00március 2nd, 2021|Categories: Egyéb kategória, Fűtésszerelés|