VÍZSZERELÉS, GÁZSZERELÉS, FŰTÉSSZERELÉS, VILLANYSZERELÉS BUDAPEST ÉS KÖRNYÉKE HÉTVÉGÉN IS TEL: +3630-869-3282 +3670-624-4538

Központi fűtés, padlófűtés tervezésekor mire figyeljünk?

/, Fűtésszerelés/Központi fűtés, padlófűtés tervezésekor mire figyeljünk?

Központi fűtés, padlófűtés tervezésekor mire figyeljünk?

A központi fűtés, a padlófűtés is a tervezésnél kezdődik, így már az elején kizárjuk a lehetséges későbbi hibaforrások döntő többségét. 12 centiméter szükséges a padlófűtés szerkezeti magasságához. Amely épületekben, helyiségekben ez nem áll a rendelkezésünkre, ott nincs mód ennek a fűtési rendszernek a  kiépítésére.

Padlószőnyeges vagy parkettás (melegpadlós) helyiségekben nem célszerű megoldás, hiszen a nagyobb hőleadáshoz magasabb fűtővíz-hőmérséklet szükséges, s ettől hamar kiszárad és tönkremegy a fa vagy a textilanyag.

Radiátoros, központi fűtés esetén 20-30 évre tervezünk, ezért nem célszerű olcsó, ismeretlen gyártótól származó terméket választani.

Központi fűtés tervezésekor három lényeges szempontot kell figyelembe venni:

  • szabályozás módja (jelentősen befolyásolja az energiafogyasztást)fűtésszabályzó típusa
  • felszerelés helye

    Ezekhez feltétlenül szükséges egy központi fűtés szerelő szakember segítsége, hiszen nem mindegy, milyen szabályozót választunk. Hazánkban az olcsóbb kategóriájú termosztátokat alkalmazzák gyakrabban. Szintén a szakember tudja kiválasztani a megfelelő típus mellett a legideálisabb elhelyezést.

A központi fűtés szerelő szakemberek véleménye szerint ajánlatos olyan szobába elhelyezni, ahol nincs belső hőforrás (például tűzhely) és a fűtés sincs elzárva.

A megfelelő méret kiválasztásnál pedig a szoba hőtechnikai tulajdonságainak figyelembevételével szükséges dönteni.

Ha központi fűtés szerelő szakemberre van szüksége, hívjon minket bizalommal:

Fűtésszerelés hétvégén is:
+0630-869-3282 és +3670-624-4538

vagy Kérjen díjmentes ajánlatot!

 

2021-03-18T11:54:41+00:00március 2nd, 2021|Categories: Egyéb kategória, Fűtésszerelés|