VÍZSZERELÉS, GÁZSZERELÉS, FŰTÉSSZERELÉS, VILLANYSZERELÉS BUDAPEST ÉS KÖRNYÉKE HÉTVÉGÉN IS TEL: +3630-869-3282 +3670-624-4538

Villanyszerelés otthon? Csak óvatosan, figyelmesen!

/, Villanyszerelés/Villanyszerelés otthon? Csak óvatosan, figyelmesen!

Villanyszerelés otthon? Csak óvatosan, figyelmesen!

Az elektromos áram, a villanyszerelő szakember ma már nem csak része életünknek, hanem szinte elképzelhetetlen az élet nélküle. Gondoljunk csak bele, hogy egy áramszünet, ami csak néhány percig tart, mennyi bosszúságot okoz.

Az elektromos hálózat öregedése, hibája nem látható, ezért nagyobb figyelmet kell rá szentelni. Az otthonunkban esetlegesen előforduló elektromos zavar, zárlat nagy károkat, akár tüzet is okozhat. A leggyakoribb probléma az elektromos zárlat, az oka legtöbbször az elöregedett elektromos rendszer.

A vezetékek, megszakítók, biztosítékok, kapcsolók, konnektorok átvizsgáltatása és az esetleges villanyszerelés kivitelezése szakemberrel megelőzheti a bajt.

 

A villanyszerelés nem játék! Végzettség nélkül ne próbálkozzunk vele!

Persze egy konnektor, kapcsoló kis ügyességgel, nagy odafigyeléssel villanyszerelő nélkül is megoldható. A legfontosabb az áramtalanítás. Ha nem szeretnénk akaratlanul, furcsa táncot járni villanyszerelés közben, bizonyosodjunk meg róla, hogy a megszakító biztosan le van kapcsolva. Figyeljünk a szétszerelésnél a vezetékek kötésére, főleg a kapcsolóknál, hogy biztosan jó helyre kerüljenek.

Új, nagyobb teljesítményű elektromos háztartási berendezés vásárlása előtt tudjuk meg, hogy a meglévő elektromos rendszer elbírja-e annak terhelését. Az elektromos sütők, tűzhelyek, fűtőberendezések sokszor külön vezeték kiépítését, a villanyszerelés újragondolását igénylik a biztosítéktáblától a készülékig, külön megszakítóval.

Fontos lehet, ha például egy polc felszerelésénél falat kell fúrni, ellenőrizzük, hogy nincs-e egy vonalban a furattal kapcsoló, konnektor vagy lámpa. Jó esetben csak vízszintes, vagy függőleges vonalban lehet vezeték a falban, de sajnos találkoztunk már olyan villanyszereléssel is, aminek a rajza jobban hasonlított a Nazca-fennsíkon látható vonalakra, mint egy elektromos hálózat tervére 🙂

Ha úgy dönt, hogy mégis szakemberre bízza:

Villanyszerelés hétvégén is:
+0630-869-3282 és +3670-624-4538

vagy Kérjen díjmentes ajánlatot!

 

 

2021-03-11T09:01:25+00:00március 2nd, 2021|Categories: Egyéb kategória, Villanyszerelés|