VÍZSZERELÉS, GÁZSZERELÉS, FŰTÉSSZERELÉS, VILLANYSZERELÉS BUDAPEST ÉS KÖRNYÉKE HÉTVÉGÉN IS TEL: +3630-869-3282 +3670-624-4538

Fűtéstervezés – vagy újratervezés?

/, Fűtésszerelés/Fűtéstervezés – vagy újratervezés?

Fűtéstervezés – vagy újratervezés?

A fűtéstervezés időszakában ideális esetben épületgépész segítségével, szakszerű számítások alapján tervezzük meg és építjük ki fűtőberendezéseinket. Ahogyan házunk építésénél is először szakemberrel konzultálunk, éppen úgy elengedhetetlen a fűtésrendszer tervezése is!

A legideálisabb fűtési rendszer kiválasztása cseppet sem egyszerű feladat, sokféle szempont egyidejű mérlegelése szükséges ahhoz, hogy megtaláljuk az optimális megoldást.

 Amiben döntést kell hozni: (csak néhány a sok közül)

  • a fűtési mód kiválasztása,
  • a kémény helye,
  • a fűtőtest típusa,
  • a fűtésszabályzó típusa,
  • a kazán teljesítménye
  • megfelelő elhelyezés a lakás adottságainak és fűtési igényeinknek megfelelően

Mindezek kulcsfontosságú tényezők a fűtésrendszer megfelelő működéséhez. Amennyiben a fűtéstervezés nem kellően átgondolt, sokkal többet kell fűtenünk, mégis fázhatunk telente, illetve szintén a hibás elhelyezés-beszerelés miatt működési hibák sora is keletkezhet a későbbiekben. Összességében jóval többe kerül a fűtés, mint szükséges lenne.

A fűtésszerelés pedig épp a hideg, téli szezonban sok kellemetlenséggel járhat. Sokkal jobb átgondolni mindent még az elején, így elérhetjük, hogy megfelelő teljesítmény mellett a lehető leggazdaságosabban és a biztonságos működést garantálva oldjuk meg a fűtést.

Az elhanyagolt fűtőberendezés egyrészt balesetveszélyes, másrészt jelentős energiaveszteséget is tud okozni. Biztonságunk és az optimális működés érdekében fontos a készülék folyamatos karbantartása.

A precíz fűtéstervezés és beüzemelés méltó folytatásaként berendezéseinket minden nyáron ellenőriztessük fűtésszerelő szakemberrel, hogy a kiválasztott berendezés hosszú távon, biztonságosan szolgáljon minket!

Kérje szakemberünk tanácsát  FŰTÉSTERVEZÉS témában is!

Fűtésszerelés hétvégén is:
+0630-869-3282 és +3670-624-4538

vagy Kérjen díjmentes ajánlatot!

 

2021-03-18T14:16:08+00:00március 2nd, 2021|Categories: Egyéb kategória, Fűtésszerelés|