VÍZSZERELÉS, GÁZSZERELÉS, FŰTÉSSZERELÉS, VILLANYSZERELÉS BUDAPEST ÉS KÖRNYÉKE HÉTVÉGÉN IS TEL: +3630-869-3282 +3670-624-4538

Csöpögő csap megjavítása házilag

/, Vízszerelés/Csöpögő csap megjavítása házilag

Csöpögő csap megjavítása házilag

Csöpögő csap problémájánál van néhány gyakorlati tanács, amiket érdemes megfogadnunk, ha mi magunk szeretnénk megoldani a problémát.

Az első javaslat az, hogy a csapot lehetőség szerint ne kora este, a munka után kezdjük el megszerelni, mert ha bármi új szerszámra vagy alkatrészre lenne szükségünk, azt az esti órákban nem tudjuk hol megvásárolni.

El ne felejtsük továbbá a nagy izgalomban a vizet minden esetben elzárni, továbbá a szerszámokat előkészíteni csapszerelés előtt. Ennek oka egyszerű: váratlan fürdőzéstől és felesleges vízszámlától kímélhetjük így meg magunkat.

Ezt követően előkészíthetjük a szerszámokat, mindent szépen a kezünk ügyébe.
Ezek nem mindig speciális szerszámok, javarészt egy franciakulcsra, csavarhúzókészletre és egy kombinált fogóra lesz szükségünk.

Szereljük le a csaptelep végén lévő menetes részt, majd szedjük szét a csapot. A szétszerelésnél jegyezzük meg pontosan, hogy mit és honnan szereltünk le, hogy az összeszerelésnél se legyen ezzel gondunk.

A szigetelő gyűrű (az a kis fekete karika) nagyon huncut tud lenni, képes még elgurulni is!  J)

Tisztítsuk meg a menetet a vízkőtől, ellenőrizzük a szigetelőgyűrű minőségét,- lehet, hogy mindössze ez a hiba oka-, nézzük át a szigetelést is. Ezt követően ellenőrizzük, hogy sikerrel jártunk-e. A teljes folyamatra igaz, hogy ne kapkodjunk, ne siessünk és ne idegeskedjünk! Ha pedig elakadunk, vagy nem sikerült megszüntetni a csöpögő csap problémát, kérjük inkább szakember segítségét! Mindennemű vízzel kapcsolatos problémánál készséggel segítünk!

Lehet szó csapról, dugulásról, wc tartályról, csaptelepről, boylerjavításról vagy bármiről, ami a vizesblokk területén előadódhat.

Vízszerelő Gyorszerviz: +0630-869-3282 és +3670-624-4538

vagy Kérjen díjmentes ajánlatot!

 

2021-03-10T14:04:06+00:00március 2nd, 2021|Categories: Egyéb kategória, Vízszerelés|